מעטות הן הנשים שעוברות הריון שלם בלי מכאובים ומיחושים. למרות הקלילות שבה השחקניות ההוליוודיות מתנענעות, אפילו בסוף חודש תשיעי, נדירות הן הנשים האמיתיות שעוברות הריון שלם בלי בחילות, צרבת, גזים, נפיחות, טחורים ועוד. ריכזנו עבורך רשימה של מוקדים לקשיים וחוסר נוחות, וטיפים שיקלו על התופעה ועל ההתמודדות עימה.
הסיבה לבחילות היא שינויים הורמונליים ומטבוליים בעקבות שינויים בהפרשת ההורמונים HCG ואסטרוגן. תנסי לאכול ארוחות קטנות ותכופות, ללעוס זנגוויל (ג'ינג'ר), להוסיף ויטמין B6, ויטמין C וויטמין K, להריח שמנים אתרים כמו לימון, הדס ופטיט גריין או לפנות לטיפול הומיאופתי.
צרבת נוצרת עקב גירוי הוושט על ידי נוזל הקיבה החומצי. עם התקדמות ההריון, העובר ההולך וגדל יוצר לעתים לחץ על הקיבה ולכן הצרבת עשויה להציק עוד יותר. טיפולי שיאצו ודיקור מקלים על צרבת, כמו גם שינויים בתזונה הכוללים הימנעות מחריף, מטוגן, מתובל, ומעבר לארוחות קטנות.
עצירות במהלך ההריון עלולה להיגרם כתוצאה משינויים הורמונליים וגדילה של הרחם, מהברזל ומהאטה של חילוף החומרים. הקפידי לשתות לפחות שמונה כוסות מים לאורך היום, אכלי מזונות עתירי סיבים כמו ירקות, פירות אורז מלא, קינואה, גריסי פנינה, קוואקר או חיטה מלאה, הוסיפי פעילות גופנית ליומיום ושקלי טיפולי רפלקסולוגיה, דיקור סיני ושיאצו.
טחורים הם ורידים מורחבים בדופן פי הטבעת שהעצירות עשויה לעודד הופעתם. הטחורים יכולים לגרום לגירוי מקומי, לכאב ולדימום בזמן יציאות. ישנן משחות וכדורים שמסייעים בהקלה על הכאבים והכנסת הטחורים, כמו משחה או כדורי הממליס או Aesculus CH7. בנוסף, תעשי אמבטיות ישיבה, צאי להליכות ובצעי תרגילים על פי שיטת פאולה.
הסיבה אינה ידועה, אך התופעה של החשקים בהחלט קיימת. מומלץ לדאוג לתזונה מאוזנת ולמצוא תחליף מזין במידה של חשק חוזר ונשנה למשהו עתיר קלוריות. כדאי להתייעץ עם דיאטנית במידה ולא מצליחים לשלוט על החשק.
קשיי נשימה נובעים מלחץ על הסרעפת, ונעלמים אחרי הלידה. מומלץ לשכב בצורה מוגבהת (עם כריות או על יד הגבהת ראש המיטה), ולבצע תרגילי נשימה. יתכן כי יהיה לך יותר נוח עם בגדים רפויים ומשוחררים.
כאבי גב נובעים ממרכז הכובד בגוף שמשתנה ומהשינויים ההורמונליים הגורמים לריכוך רצועות קושרות רחם, רפיון מפרקים וחוסר יציבות בקרסוליים. מומלץ לבצע תרגילים לשחרור, להקפיד על יציבה נכונה, על הליכה ועל נעילת נעליים מתאימות.
נגרמים בעקבות התמלאות תאי השומן והתעבות בלוטות החלב לקראת הנקה. חשוב להקפיד על חזייה מתאימה, בגודל נכון ועם כתפיות רחבות.
נובעות מהתרחבות כלי דם ברגליים, רפיון דופן כלי הדם\שסתומים וקיים אלמנט תורשתי חזק. מומלץ לגרוב גרביים אלסטיים שלמים עד המותן עוד בטרם ירידה מהמיטה, להקפיד על הרמת רגליים בכל עת שניתן ולבצע תרגילים של סיבובי רגליים להחזרת דם ורידי.
עוד אחד מהתסמינים הנפוצים של הריון הנגרם בעקבות השילוב בין קושי בהירדמות באופן כללי, אי נוחות, התעוררות של העובר, קשיי נשימה, רצון להטיל שתן, קושי במציאת תנוחה נוחה והתכווצויות שרירים. מומלץ להימנע ממשקאות המכילים קפאין או תיאין וממזונות כבדים הגורמים לצרבת. ניתן לתמוך באיברי הגוף השונים בעזרת "קן" כריות. מומלץ לנוח כמה שיותר במהלך היום. אם אינך מצליחה להירדם תנקטי בשיטות הרפיה והסחת הדעת ותאפשרי לגופך להירגע ולנוח.
צירים מדומים, נקראים גם צירי Braxton Hicks, נפוצים כבר משבוע 28 להריון. הבטן מתקשה, אך ללא כאבים. חשוב להיות ערה לתופעה, לשמור על נינוחות ובמידה ויש כאבים לפנות לרופא.
הממוצע לעליה בשליש הראשון הוא בין 1 – 2 ק"ג ולעיתים אפילו חווים ירידה במשקל בעקבות הבחילות והתחושה הכללית הרעה. בכל אחד מהשלישים הבאים יש עליה ממוצעת של 5 ק"ג. במהלך ההריון אין מקום לדיאטות הרזיה. אם את מרגישה שהעליה שלך במשקל מהירה מידי, או לא נשלטת, מומלץ לפנות לייעוץ של דיאטנית.
אחת התלונות הנפוצות בהריון. הסיבות הנפוצות לעייפות בהריון כוללות אנמיה, עומס על מערכות הגוף בעקבות העליה במשקל, הפרוגסטרון המופרש, קשיי הירדמות ועומס רגשי. חשוב לנוח כמתאפשר, לבדוק את רמת הברזל בדם לעיתים תכופות וליטול תוספי ברזל בהתאם להנחיית הרופא.
סימני המתיחה נוצרים כתוצאה מקרעים בשכבה התחתונה של העור בתקופת ההריון. עסי את הירכיים, החזה והבטן מדי יום בשמן נבטי חיטה שבו 2 טיפות שמן לבנדר ו-2 טיפות שמן ורדים. אם הריחות האלה מקשים עלייך, תוכלי להמיר אותם בשמן ענבים או בשמן קלנדולה.
מרבית כאבי הראש הם כאבי ראש סטנדרטיים, נובעים מלחץ, מכמות נוזלים לא מספקת וכיוב'. בהריון כאבי ראש יכולים להעיד גם על רעלת הריון ולכן חשוב למדוד לחץ דם ולבדוק חלבונים בשתן. בעיקר - חשוב להקפיד על שתיה מרובה ולמנוע התייבשות.
הנימול נובע בעקבות השינויים הווסקולריים, בצקות של רקמות הקרובות לעצב או כיווץ שרירים בלילה. במקרה של תחושת נימול מומלץ להפעיל את הגפיים ולדרוך עם הרגל על רצפה קרה.
סחרחורת וחולשה לרוב נובעות מאנמיה (כאשר ההמוגלובין נמוך מ 11% מ"ג) או מירידת לחץ דם. מומלץ להקפיד על נטילת תכשירי ברזל + חומצה פולית, להימנע מעמידה ממושכת, לשנות תנוחה משכיבה לישיבה בהדרגה ולשכב על צד שמאל עם כריות.