כוחה של ארוחת בוקר

כל הסיבות שיגרמו לכם להקפיד על ארוחת בוקר בכל יום

משפחה בארוחת בוקר

מהי חשיבותה של ארוחת הבוקר ומה היתרונות שלה?

"ארוחת בוקר היא הארוחה החשובה ביותר ביום". אילו היינו מקבלים שקל בכל פעם ששמענו את המשפט הזה, קרוב לוודאי שהיינו בדרך לנופש בקריביים בימים אלו ממש. שמענו את זה מאמא, שמענו את זה מהדיאטנית שלנו, אפילו מחברים שדואגים לנו. בתוך תוכנו אנחנו יודעים שזה נכון. ועדיין - למי יש זמן לזה? הרי ברור שאם האפשרות היא לישון עוד רבע שעה או לאכול, נעדיף לישון, לא?

אנחנו יודעים שזה חשוב, אם כי לא לחלוטין ברור לנו למה, ובמסגרת החיים שלנו, בהם אנחנו מנסים להקל ולעגל פינות, לזרז עניינים ולהספיק הכל, ארוחת בוקר היא הרבה פעמים הדבר הראשון שנפגע.

מדוע ארוחת בוקר חשובה כל כך?

הנה 10 סיבות מדוע חשוב לאכול ארוחת בוקר כל יום:

ארוחת בוקר מפחיתה את הרעב במהלך היום.

אתם מנענעים את ראשכם ואומרים "מן הסתם אם אוכלים אז לא נהיה רעבים אחר כך". אנחנו מסכימים, אך זה לא כל הסיפור. מחקרים מראים שאכילה מסודרת של ארוחת בוקר מפחיתה את תחושת הרעב במשך היום כולו, וכך מפחיתה גם את סך צריכת הקלוריות היומית. ממש כך! אם נדלג על אכילה של ארוחת בוקר, נגביר את הרעב ואת החיפוש שלנו לאוכל מהיר וזמין, ונמצא את עצמנו עם חטיף מהיר מהפיצוציה, בורקס מתחנת הדלק, וכל הדברים שאנחנו מנסים להימנע מהם. כשאנו מדלגים על פתיחה נכונה של התזונה היומית, אנחנו מגיעים למקומות בהם האפשרויות הבריאות מצומצמות. כך, פתאום אנחנו מגלים שאנחנו מורעבים, ויוצא שאנחנו חוטפים מכל הבא ליד.

צום ממושך מגביר את תגובת האינסולין בגוף.


האינסולין מביא לאחסון של שומנים ולעלייה במשקל. חד וחלק. לכן, פספוס של ארוחת בוקר משמעו השמנה בטווח הרחוק.

ארוחת בוקר נותנת אנרגיה בדיוק בזמן.

ארוחת בוקר מזינה מתדלקת את הגוף, מחדשת את מאגרי הגליקוגן, מספקת אנרגיה לשרירים ונותנת את הכוחות ליום חדש ופעיל.

ארוחת בוקר בריאה הופכת את כל היום למזין יותר.

מחקרים מראים כי יום שנפתח בארוחת בוקר מזינה, יהיה מאוזן יותר תזונתית, רווי בויטמינים ומינרלים.

ארוחת בוקר משפרת את הזיכרון ואת התפקוד הקוגניטיבי.

מחקר חדש ערך מבחני זיכרון לאנשים שאכלו בבוקר, לאנשים שלא אכלו או שתו ולאנשים ששתו כוס קפה. התוצאות היו מובהקות. ארוחת בוקר מזינה מובילה לשיפור של הזיכרון, של התפקוד הקוגניטיבי ושל יכולת ההתארגנות (וכך גם נפתרת התעלומה, איך נתארגן על ארוחת בוקר...). מחקר אחר הוסיף כי יכולת הריכוז של אנשים שלא אוכלים ארוחת בוקר נפגעת, והם מתפזרים ומתקשים לדבוק במשימות.

ארוחת בוקר טובה ללב.

מחקרים מוכיחים כי למבוגרים שמדלגים על ארוחת בוקר באופן קבוע, יש נטייה לכולסטרול גבוה יותר ורמות אינסולין גבוהות יותר בדם.

ארוחת בוקר משפרת את מצב הרוח.

אנשים שאוכלים ארוחת בוקר נוטים להיות שמחים יותר, במצב רוח כללי טוב יותר ורגועים הרבה יותר.

אכילת ארוחת בוקר מהווה מודל תזונתי נכון.

ילדים זקוקים לארוחת בוקר מזינה ובריאה לפני יום שעמוס בחוויות וגירויים. שבו איתם, איכלו יחד איתם, תנצלו את הדקות האחרונות של שלווה לפני תחילת היום. זה נכון למבוגרים, ושבעתיים לילדים. זכרו כי הרגלים שנקנים בגיל צעיר, נשמרים לאורך שנים.

ארוחת בוקר לילדים היא סופר חשובה.

גופם של ילדים גדל, מוחם מתפתח, הם זקוקים למזון באופן קבוע. פספוס או דילוג על ארוחת בוקר יוצר מגוון של בעיות פיזיות, קוגנטיביות, התנהגויות ורגשיות. לא משנה אם ארוחת הבוקר נאכלת בבית או שהילדים לוקחים איתם ארוחת בוקר לבית הספר, חשוב מאוד לוודא שהם אוכלים את הארוחה בצורה רגועה ומלאה.

ארוחת בוקר לפני היציאה לעבודה היא עוגן.

לא משנה לאן היום לא יוביל, לא חשוב מה יקרה בהמשך, לפחות אכלנו ארוחה מזינה אחת. החיים מלאים בהפתעות, לכן כדאי לקבע ישר בבוקר הרגל טוב אחד – ארוחה מזינה ובריאה.

מה חשוב שיהיה בארוחת הבוקר?

כמו בכל ארוחה – חשוב מאוד לשמור על גיוון תזונתי. אנחנו צריכים לשאוף שהארוחה תורכב מ פחמימות מורכבות (כאלו שמתבססות על דגנים מלאים), ומחלבונים וירקות. הפחמימות יכולות להגיע ממנת דגני בוקר בריאים, או מלחם מלא המעושר בגרעינים או פינוקים בריאים אחרים. החלבונים יכולים להגיע מחלב, גבינה, ביצה, טונה או קטניות. לגבי הירקות – ההמלצה היא לשלב ירקות מחמישה צבעים במשך היום. אם הצלחתם להתארגן רק על שלושה צבעים בארוחת הבוקר, זו עדיין יריית פתיחה די מוצלחת!

אז איך בכלל מתארגנים על ארוחת בוקר?

נכון, קצב החיים שלנו מטורף. אנחנו קמים מהמיטה ורצים עיסוקינו – לארגן ולפזר את הילדים, למהר לעקוף את הפקקים, או בכלל להתיישב לעבוד מהבית, מול המחשב כמובן. להתחיל להעמיד עכשיו מחבתות וסירים? הצחקתם אותנו. הבסיס הראשון לארוחות בוקר מזינות ובריאות הוא כמובן תכנון מראש והכנה של מרבית המרכיבים מבעוד מועד.
אם הולכים על דגני בוקר, אפשר לשים את הקערות על השולחן כבר בערב לפני. כך, מעבר לחסכון בזמן, נקבע עובדות בשטח ונדאג שהארוחה תצא לפועל. גם ארוחות מורכבות יותר יכולות להיות מתוקתקות. אפשר להכין ביצים קשות מראש, להעמיד קרש וסכין לחיתוך הירקות מבעוד מועד וכו'.

כמה רעיונות לארוחת בוקר שלא דורשות הרבה השקעה בבוקר:


ארוחה שמבוססת על גרנולה ופינוקים – מארגנים מראש, בצנצנות קטנות, את כל מה שאנחנו אוהבים ליד הגרנולה (חמוציות ללא סוכר, צימוקים, אגוזים ושקדים, או כל מה שבא לכם בטוב). בבוקר פשוט מערבבים קצת גרנולה עם יוגורט בריא ומוסיפים מה שמתחשק.
ארוחת כריכים מלחם מלא – אפשר להוציא מהקפאה בלילה לפני לחמניות או לחם טעים ומזין, למרוח ממרח אהוב (גבינה לבנה, טחינה מלאה וכו') ולהוסיף קצת ירקות חתוכים, והופ – הנה ארוחה. זכרו שלא צריך המון מאמץ בשביל להגיע לתוצאה מוצלחת. כמובן שבזמנים מיוחדים וכשיש פנאי אפשר להוסיף דברים מושקעים יותר כמו חביתה או שקשוקה.

הדרך הכי טובה לדאוג לכך שארוחת הבוקר תהפוך לשגרה, היא, ובכן, להפוך אותה לשגרה. אם יש אפשרות לכך שהארוחה תהיה חלק מהשגרה היומית המשפחתית, מה טוב! כך נוכל לשלב את הארוחה עם רגעי הפרידה של הבוקר, עם ברכת הדרך לעוד יום מוצלח. אם מחליטים לאכול במקום העבודה או במסגרות החינוך, אפשר לשלוח איזה פתק של ברכה מהבית שמוצמד לשקית האוכל, זה בוודאי יתן עוד מוטיבציה!

חשבנו שיעניין אותך