אין הורה שלא מכיר את התחושה הרטובה הזו - רגע אחד אתם משחקים עם התינוק, מחזיקים אותו בידיים, ומיד אחר כך הוא פולט עליכם ובגדיכם מתמלאים בנוזל חם, בריח חלב חמוץ. הכל על פליטות במאמר הבא.
פליטה הינה כמות מזון שיוצאת מפי (או מאף) התינוק. למרות אי הנעימות וחוסר האסתטיקה שבכך, במרבית המקרים פליטה איננה מסוכנת. רוב התינוקות אינם מודעים לכך שפלטו וזה כלל אינו מפריע להם. כל עוד התינוק אינו משדר מצוקה בזמן הפליטה וממשיך לעלות במשקל, הפליטה מוגדרת כ"בעיית כביסה" בלבד (וזאת בניגוד להקאה, בה המזון עולה בצורה עוצמתית וחזקה וגורמת למצוקה).
תופעת הפליטות מוכרת ומתרחשת אצל רוב התינוקות, גם הניזונים מחלב אם וגם מתמ"ל. כ- 50% מהתינוקות עד גיל 3 חודשים פולטים, רובם הגדול מספר פעמים ביום. התופעה מגיעה לשיאה סביב גיל ארבעה חודשים, עם פליטות אצל כ- 70% מהתינוקות. ירידה בפליטות נצפית אחרי שהתינוק מתחיל לאכול אוכל מוצק, וסביב גיל שנה פולטים פחות מ- 7% מהתינוקות.
פליטה מתרחשת בעקבות חוסר בשלות של שריר הסוגר בין הושט לקיבה, המאפשר למזון לעלות חזרה לאחר האכילה. זה, בשילוב עם הצורך בשחרור אויר שנקלע במהלך פעולת היניקה, קושי בויסות כמויות אוכל ואי הבחנה של התינוק בתחושת רעב\שובע מביאים לכך שהאוכל עולה, לעיתים אף בכמויות גדולות.
פליטות אינן כואבות ואינן גורמות לשיעול, חנק או אי נוחות, גם לא בזמן השינה.
פליטה אינה נחשבת ל"רגילה" או "נורמלית" במקרים הבאים: התינוק איננו עולה במשקל, נראה במצוקה בזמן הפליטות, פולט בעוצמה כה גבוהה עד שהתוכן יוצא מפיו בצורה קשתית, פולט תכולה ירוקה או צהובה, פולט דם או חומר גרגירי (הדומה לגרגירי קפה), מסרב לאכול, יש לו דם בצואה, מראה סימני חולי אחרים (כגון שלשול, חום או קשיי נשימה). במצבים הנ"ל יש ליצור קשר עם רופא הילדים להמשך בירור ומעקב.