שינוי הרגלי האכילה, בשילוב הדרכה בנושא תזונה, דיאטה, בניית תפריט, עיצוב סביבת האכילה ועידוד לפעילות גופנית, מסייעים בירידה במשקל ובהגעה לאיזון והפחתה של רמת הסוכר בדם.בסדנה נעסוק בהיבטים שונים של תזונה, על מנת להבין את ההשפעה של ההחלטות שלנו על הגוף, על המשקל ועל הבריאות.
בסדנה נעסוק ב:
- ניתוח פירמידת המזון ומרכיבי המזון (פחמימות, חלבונים ושומנים) - על ידי זיהוי התפקידים השונים של המרכיבים נוכל להבין את הסוגים של מרכיבי המזון השונים, את חשיבותם ואת הכמויות המומלצות לצריכה.
- מידע אודות סוכר ונזקיו לגוף.
- תרומתם ויתרונותיהם הבריאותיים של סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים במזון, ונבין מה מקורותיהם במזון ומהי הכמות המומלצת.
- לימוד קריאה של תווית מזון ומרכיבים.
- דיון אודות אכילה רגשית, במטרה להביא ליצירת מודעות אכילה בריאה.
- טיפים לאורח חיים בריא, ודוגמאות לתפריטים שיקלו ויסייעו בהתעסקות סביב נושא האכילה הבריאה.