מעל מחצית מהגברים בגיל 60 ומעלה יסבלו מערמונית מוגדלת. יש דברים שחשוב שתדע
הפרוסטטה, או בעברית - בלוטת הערמונית, על שם דמיונה לאגוז הערמון, היא בלוטת מין משנית הקיימת אצל גברים בלבד. הבלוטה ממוקמת בתוך האגן, במוצא שלפוחית השתן (בבסיס הפין) לפני הרקטום. הבלוטה מקיפה את השופכה (הצינור דרכו עובר השתן מהשלפוחית החוצה), המחברת בין שלפוחית השתן לקצה הפין. גודלה הסופי של הערמונית היא כ 3-4 ס"מ, ומשקלה כ- 20 גרם.
לערמונית תפקיד חשוב בפוריות הגבר - היא מפרישה את נוזל הערמונית, נוזל המגן על תאי הזרע.
עם הגיל חלה ירידה בכמות הטסטוסטרון ועליה בכמות הדהידרו-טסטוסטרון (DHT), הגורמת לייצור מוגבר של תאי ערמונית. העליה בכמות התאים מביאה להגדלת הערמונית - תופעה שכיחה המתרחשת במעל מחצית מהגברים בגילאי מעל גיל 60.
איגוד האורולוגים האמריקאי ממליץ על בדיקת PSA ובדיקה רקטלית בפעם בשנה החל מגיל 50. בישראל ובמדינות אירופה המלצה זו לא אומצה, מכיוון שטרם הוכח שדרך זו יעילה להפחתת תמותה מסרטן הערמונית. כיום ההמלצה של המועצה הלאומית לאונקולוגיה בישראל קובעת כי יש לבצע סריקה לאבחון מוקדם רק לגברים הנמצאים בקבוצת סיכון (יש להם קרובי משפחה מדרגה ראשונה שחלו בסרום הערמונית לפני גיל 70), אחת לשנה, החל מגיל 50.
במקרה של הופעת התסמינים הבאים מומלץ לפנות לאורולוג לברור
ישנן דרכים שונות ושלבים שונים בתהליך האבחון.
יישנם מגוון טיפולים אפשריים לפרוסטטה מוגדלת, תרופתיים וניתוחים. לכל שיטה יתרונות וחסרונות וחשוב לשקול את כל האפשרויות יחד עם הרופא/ה המטפל/ת.