לתיק הבריאות שלי

חגי תשרי

שלח לחבר

X
   
CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

עוגת תפוחים בריאה וטעימה

מה מסמל את חגי תשרי בצורה יותר טובה מעוגת תפוחים טעימה? עוגה נימוחה ואפילו בריאה, לחגוג איתה את ראש השנה, לשבור איתה את הצום או להנות ממנה בסוכה!

עוגת תפוחים בריאה וטעימה







המצרכים:
  • 1/3 כוס שמן קנולה
  • 2 ביצים
  • 1 כוס סוכר חום דמררה 
  • 1 שקית סוכר וניל או 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף מיץ לימון
  • 2 כוסות קמח מחיטה מלאה
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • קליפה מגוררת מלימון גדול
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 4 תפוח עץ בינוניים, קלופים , חתוכים לחתיכות קטנות (עדיף מזן גרנד סמית)
 
אופן ההכנה:
בקערה טורפים היטב את הביצים ומוסיפים שמן, סוכר, סוכר וניל, אבקת קינמון וקליפה מגוררת מלימון גדול, עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
מוסיפים את קמח ושקית אבקת אפייה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים (התערובת המתקבלת מאוד סמיכה וקשה לערבוב)
מוסיפים לתערובת את תפוחי העץ הקלופים החתוכים לחתיכות קטנות וכף מיץ לימון ומערבבים היטב.
את התערובת מעבירים לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ משומנת קלות או לתבנית פאי עגולה.
אופים בחום בינוני של 180 מעלות במשך כ- 25-30 דקות.
 
ערך תזונתי לפרוסת עוגה (בחלוקת העוגה ל- 15 פרוסות):
145 קק"ל, 20 גרם פחמימות, 3 גרם חלבון, 5 גרם שומן, 2.2 גרם סיבים תזונתיים.