לתיק הבריאות שלי

קינוחים ומתוקים

שלח לחבר

X
   
CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

פאי תפוחים מושלם

פאי תפוחים מושלם
פאי תפוחים בריא, דל פחמימות וטעים, לרגעים שרוצים משהו מפנק. הפאי אפילו כשר לפסח לאוכלי קטניות. במקום מלית תפוחים ניתן לבחור במליות אחרות, על פי טעמכם האישי. 



 
בסיס הפאי:
מצרכים
2 כוסות קמח שקדים
רבע כפית מלח
2 כפות שמן קוקוס מומס
1 ביצה גדולה
אופן ההכנה
הכניסו את כל החומרים למעבד מזון, ועבדו על פולסים קצרים, עד שנוצר כדור.
הכניסו אל תוך תבנית פאי, והצמידו לתחתית התבנית ובמיוחד הקפידו על הדפנות.
אפו את הפאי בטמפרטורה של 180 מעלות לכ- 8-12 דקות עד שמשחים.
מלית תפוחים:
מצרכים
כף שמן קוקוס או חמאה
4 תפוחים (תפוחים אדומים יתנו מלית מתוקה יותר, תפוחים ירוקים מלית חמצמצה, ניתן גם חצי חצי, לבחירתכם), קלופים וחתוכים לקוביות קטנות 
תמצית וניל, קינמון
כף קורנפלור
אופן ההכנה
המיסו את השמן/חמאה ואדו את התפוחים על אש קטנה שהם מתרככים (כעשר דקות).
הוסיפו מעט קינמון ותמצית וניל, ולבסוף את הקורנפלור עד להסמכה. 
ניתן להוסיף מעל שבבי שקדים. 
הוסיפו את מלית אל תוך בסיס הפאי והחזירו לתנור לעוד 10 דקות. 
הגישו בטמפרטורת החדר, עם מעט יוגורט יווני בצד. מעדן!