לתיק הבריאות שלי

קינוחים ומתוקים

שלח לחבר

X
   
CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

מאפינס אגוזים ותמרים

ארוחת בוקר מזינה ובריאה , אותה ניתן להכין מראש ולהקפיא. מושלמת לאכילה בסוכה, לפני יום הלימודים או סתם כפינוק בריא.

מאפינס אגוזים ותמרים
 






מתכון מזין ובריא, שניתן להכין מראש ולהקפיא. 
המאפינס מכילים דגנים מלאים המלאים בסיבים תזונתיים, טחינה גולמית העשירה בסידן וברזל, אגוזים עמוסים בסידן ותמרים הרוויים בויטמינים ומינרלים, ומסייעים בפעילות תקינה של מערכת העיכול.
הבריאות שבמאפינס, בשילוב עם הדגנים של חג האסיף והתמרים מארבעת המינים, הופך אותם לארוחת בוקר מושלמת לאכילה בסוכה, לפני שאתם יוצאים לטייל בחג וכמובן גם בימי חול, לפי יציאה לעבודה או ללימודים. 


מצרכים:
1/2 כוס קמח מלא
1/2 כוס קמח לבן
1 שקיק אבקת אפיה
1/2 כוס אגוזי מלך
1/2 כוס תמרים קטנים (בערך 6 תמרים מגולענים)
2 ביצים
1 גביע שמנת חמוצה 9%
1 כוס שיבולת שועל (קוואקר)
1/2 כוס סוכר חום בהיר
2 כפות טחינה גולמית
1/2 כוס מים

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 180 מעלות
מערבבים שמנת חמוצה ושיבולת שועל היטב ומניחים בצד לכמה דקות. לאחר מכן מוסיפים לקערה טחינה, ביצים וסוכר.
בקערה נפרדת מערבבים אבקת אפיה ואת הקמחים. 
טוחנים את האגוזים במעבד מזון עד לקבלת מרקם אבקתי, מוספים לאבקה את התמרים וממשיכים לטחון עד שמתקבלת משחה אחידה. 
מאחדים ומערבבים היטב את שלושת התערובות, ומוסיפים 1/2 כוס מים. 
משמנים תבנית שקעים ויוצקים כף גדושה בכל שקע
אופים כ- 15 דקות.  

בתיאבון!

רחלי מנור, מתכונאית, יועצת לאורח חיים בריא ובעלת הבלוג "בריאות עם טעם